äckligt

Allt är äckligt. Mitt rum, speciellt golvet. Mina väskor. Mina kläder jag burit sen i onsdags. Jag är äcklig. Men jag har haft det UNDERBART och förstår nog inte riktigt att jag igår natt stod på toppen av Afrikas näst högsta berg och kollade på soluppgången. Nu kom Felix och frågade om vi skulle till Java, ska duscha och sen ska jag försöka komma iväg, får se om det blir av. Uppdatering om berget kommer givetvis senare!

red tape

Jag hoppas att Felix och Jocke känner sig ordentligt firade sen gårdagskvällen. Det var väldigt många som var ute och festade igår kväll, de allra flesta av oss var på Red Tape hela kvällen och hade en kul kväll. Vi som inte var på kött-paradis-restaurangen åkte ut ganska sent, det var väldigt skönt då vi för en gångs skull hade mycket tid att klä och sminka oss. Igår kväll var det även strömavbrott på hela skolan då generatorn inte funkade (som ni trogna läsare antagligen har märkt så ja, det är strömavbrott väldigt ofta) i kanske 45 min en timme innan vi skulle gå ut, för en gångs skull hade jag tur och var nästan helt klar. Jag sprang runt lite helcool med min pannlampa och lös upp tillvaron. Jenny sminkade ögonskugga på mig i skenet av lampan, blev ytterst fint..

Än så länge har söndagen varit som vilken söndag som helst, jag går tillsammans med någon korridorkompis, i detta fall Anna till brunchen strax innan det stänger då många hänger där. De flesta segar och några drar till Toy, några till Java och många av oss andra stannar och försöker plugga.
3 DAGAR TILL MT. KENYA!

boardingföräldrar?

Sitter i biblioteket och ska försöka plugga efter en vanlig lördag dag innehållande; prat om gårdagskvällen, tvätt, långdusch, mailande och facebook. Jätteroligt är det när man går till tvättstugan och ska hämta ut sin tvätt när man väl tvättar, hade idag inte tvättat på två veckor så hade tre fulla maskiner och en maskin med en väska, och det bara rinner ut vatten ur maskinerna. Två maskiner var förstorda, antagligen p.g.a. att det måste ha varit ett strömavbrott, generatorn går nämligen igång för de större delarna av skolan vid strömavbrott, men inte för tvättstugan.

 

 

Satt tidigare idag med en student på skolan som hade skrivit ett brev till boardingföräldrarna med lite synpunkter. Den här veckan har många varit nere och boardingföräldrarna har agerat långt ifrån hur föräldrar brukar agera.  En tjej hade gått förbi Jannike med tårarna i ögat, kollat henne i ögonen sagt hej, Jannike hade inte reagerat. Det är ofta studenterna här kallar boardingföräldrarna som de själva kallar sig, för boardingpersonal eller boardingdomstolen. De klagar på oss med all rätt, åtminstone enligt mig men när de själva inte kan ta emot kritik eller inte sätter sig ner med någon som de ser mår dåligt känns det bara som att de är här för att göra sitt jobb och inte ta hand om vårt välmående mer än att inte låta oss vara ute när det är mörkt.

 

 

Jag försöker skita i det och lägger inte så mycket energi på det, men det finns så många situationer där de har agerat pinsamt dåligt och en hel del studenter är upprörda över deras arbetsinsats. Dock finns det 2-3 av sex som faktiskt gör sitt jobb. Lite sorligt när någon igår jämförde boardingföräldrarna med vakterna, vakterna frågar alltid (likt man visserligen gör i deras kultur) hur man mår, boardingföräldrarna pratar mest med oss när de ber oss gå till rummen vid läggdags, vara tysta under läxis, eller när de informerar oss om saker, som igår när vi hade möte under lunchen om att de ska dra in alla koppar. Alla måste nu köpa en var sin kopp för de tycker att vi missköter kopparna för mycket genom att lämna de i korridorerna för jämnan o.s.v.

 

 

Ikväll blir det middag på kött-älskarnas restaurang Carnevour, för att fira Felix och Jocke, sedan blir det klubb och vi får vara ute till halv2.


matten är kaputt

Aldrig mer obligatorisk matte. Aldrig. Bara om jag får för mig att läsa det på universitetet (tveksamt), men jag ska nog läsa Matte C hur som helst.
Tänkte bara säga tack till alla som skriver fina kommentarer på bloggen, jag blir väldigt glad av att läsa de!
Har fått mitt nya schema för resten av året och de flesta dagar är okej, på onsdagar börjar jag 15.00 med kiswahili och slutar 16.00, oj vad jag kommer få för mig att vilja hoppa den lektionen många dagar.
Nu ska jag, Göteborgs-Amanda och Anna gå till Toy Market och pharmacy, efter att jag städat mitt rum och varit och firat på Impala med ett gäng människor att matten är över.

androgenic alopecia

Var idag på ModelUN debatt då skolan St. Mary kom hit, otroligt uppklädda i kostym medan vi hade fräschat till oss lite. Det vill säga typ jeans och t-shirt-stilen för de flesta, jag bar även en stor grön kofta (kärlekskoftan jag delar med Rickard) och blåa plast flip-flop.
Sedan kollade jag och Anna Mörner på Eva & Adam filmen - fyra födelsedagar och ett fiasko. Det måste verkligen vara en av världens mysigaste filmer.
Efter lunchen åkte jag till Nairobi hospital för att följa upp mitt senaste besök, alla värden, så som proteiner, infektionsvärdet och andra viktiga värden stod det tydligen inte alls fel på. Läkaren påstod dock att mitt (faktiskt enorma) håravfall, som t.o.m. han kunde se att jag är drabbad av (vilket är lite skrämmande) är p.g.a. av sjukdomen androgenic alopecia, som ofta drabbar unga stressade kvinnor. Kul att vår sjuksköterska på boardingen kan se skillnad på mitt hår i jämförelse med när vi kom hit i augusti,  igår sa även Jenny på Hongs att hon såg skillnad. Den bittra sanningen.
Imorgon ska ett grupparbete i naturkunskap in och 4h långt MatteB nationellt prov. Soft att jag bara pluggat lite matte några timmar och började på naturkunskapen för en timme sen. Känner mig inte redo för morgondagen. Nu kom dock Esbjörn och frågade om en liten lätt uppgift på matten och det kändes bra när jag kunde hjälpa honom. Kanske fixar det ändå.
Pratade med Lomma-Fredrica och Göteborgs-Amanda på middagen, som inte heller är kalaspepp på livet. Tråkigt att man är nere när man väl är här. Men jag överdriver inte när MINST varannan snubbe(alltså av båda könen då) man pratar med påstår sig ha lite hemlängtan, trött på skolan, hatar maten, är allmänt bittra m.m. Vi pratade om att man får ju ändå svackor i Sverige också, men det är mer påtagligt här hur vanligt det är med dessa svackor. I Sverige kan man ju gå till skolan för att sedan dra hem på en gång, men här ser man ju hela tiden och det är svårt att hålla humöret uppe en hel dag om man mår dåligt.
Igår firade vi för övrigt Felix på morgonen och på lördag blir det middagsutgång för både honom och Jocke, det är dessutom första kvällen vi får vara ute till halv två (förutom en event-kväll förra året), nu ska vi nämligen få börja vara det en gång i månaden. Woho!

senaste update

Sitter på läxis och pluggar med Jenny, när vi ska gå och ta en paus och hämta te känner vi samtidigt en märklig doft som ett stort antal människor kommer ut ur korridorerna och gastar. "Vem fan röker på?"
Doften är ytterst odiskret och flera elever har nu sprungit till flera rum och försökt ta reda på vem som syndar.

känsloförklaring

Gårdagskvällen bjöd på tårar och kramar. Jag är så glad att jag faktiskt har vänner båda där hemma och här som jag värdesätter så enormt. I mitt närmaste umgänge här ser vi direkt när något är fel med varandra (ändå lite skillnad på när man bor hemma, då kan man dra på sig en glad min i skolan och sen dra hem, eller bara skita i att dra till skolan - men här träffar man varandra konstant och lär sig tolka varandras sackande steg, uteslutande måltider och andra vanor när man är nere). Alltså såg mina vänner att jag mådde dåligt och pratade med mig. När det var som värst igår lyckades mamma tajma och ringa, vilket var väldigt skönt, samtidigt som det var ganska imponerande. Ett tecken på att man faktiskt kan känna av varandras känslor när man befinner sig i två olika världsdelar.

 

Sen jullovet har alla som skulle, kommit tillbaka och stämningen har varit bland den lägsta under året. Några få har nästintill varit isolerade. Några kommer till middagen för att käka och går sedan. Att vi även har slutspurten på terminen kvar efter lovet gör inte saken bättre. Många saknar sina kompisar, vill hem, har ”kärlekstrubbel” här, några vet inte var de har varandra, många har ångest över skolan då man faktiskt känner sig skyldig att prestera bra för sina föräldrar som har satsat så mycket att låta en åka hit.

 

Efter att ha pratat med mamma igår gick jag till Rickard som på en gång såg att något var fel och vi pratade ett tag innan vi beslutade att gå och basta som han sen innan satt på, det var skönt att göra något bara vi och prata om våra känslor och hur livet kommer se ut när vi kommer hem och hur skönt det är att vi har varandra. Vi vet båda att vi inte behöver umgås hela tiden för annars skulle vi riskera att förlora varandra. Nejdå.

 

Natten spenderade jag framför datorn många timmar innan jag somnade och sov bort den första lektionen. När jag halvsov under förmiddagen blev jag så glad av att höra flera röster försöka få kontakt med mig från andra sidan dörren som jag för en gångs skull låst, även om jag ignorerade de.  Det gör mig glad. Egentligen mår jag inte alltför dåligt idag men jag känner att efter ha mått kalasbra sen jag kom hit i augusti förtjänar jag att för en gångs skull låta tycka synd om mig, skita i allt och sitta med mina 200g marabou chokladkakor under täcket.

 

Jag blir definitivt inte glad av att höra hur mina kompisar inte heller mår bra, men samtidigt är det sorligt nog en liten lättnad i allt att veta att det inte är bara en själv som mår dåligt.

 

Igår och inatt var många timmar verkligen inte bra och jag trodde att jag skulle låsa in mig på mitt rum i cirkus fem dagar, men jag klarar inte av att inte umgås och prata med människor på så lång tid så bara nu under skrivandet av denna text gick jag ut för att fylla på min vattenflaska så jag kunde passa på att träffa några människor att utbyta några ord med.

 

Läste precis ett mail från pappa som fick mig att må ännu bättre. Väldigt kloka ord kring skolan. Nu ska jag kolla på en film och sedan ta tag i mitt liv. Kanske börja med en dusch. Kom på nu att jag inte har beskrivit varför jag var nere igår, min för tillfället stora saknad till mina kompisar hemma och den ständiga ångesten till skolan var två av de större anledningarna.

 

Att bo på ett internat är lärorikt och bland det svåraste med det är att sätta ord på det, jag hoppas ni fick ut något av min text i ett försök att skriva av mig, året innehåller så mycket känslor som jag visserligen kunde ana men aldrig tro att jag skulle få uppleva på riktigt.

Några känslor i mängden:

Tacksamhet, gentemot sina kompisar här, hemma och föräldrarna som alltid ställer upp.

 

Uppskattning, bla gentemot föräldrarna som lät en få åka.


Kärlek, om man har den turen.

 

Lycka, jag är ganska säker på att detta år ändå är det år jag kommer må som bäst och vara med om mest under min livstid. Att vandra upp, runt, och ner för en vulkan känns inte så konstigt när man väl gör det här men kom igen, hur stor är chansen att jag skulle göra det om jag var hemma i Sverige?

 

Saknad och längtan, som jag som sagt tror är väldigt bra att uppleva.


Ångest, som jag tar för givet att man egentligen skulle känna lika väl hemma i Sverige under andra året i gymnasiet.


Totalt känslofall


livets gåva

Ibland tror jag att jag har fått världens bästa vänner. Helt ärligt.

en söndag

jag är trött. Har inte pluggat på hela helgen, bara kopplat av och tagit det lugnt utöver vår vulkanbestigningen under gårdagen. På nedvägen gick jag, Unn, Amanda, Jenny och Anja vilse. Vi råkade gå ner för tidigt och hamnade där naturen gjort sitt. Lavan som för ett x antal år sen runnit där hade lämnat "klykor" som var omkring 20m djupa. Vi var tvungna att korsa de, så ner i en klyka  och sen upp för att se en ännu djupare klyka, där vi var tvungna att hasa oss ner på stranden genom små träd, upp genom att häva sig efter kvistar och sandklumpar. Totalt ca 20 klykor, 6.5h vandring/klättring allt för att förbereda oss inför Mt Kenya med våra kängor och höjdskillnaden. Jag kände dock inte av något illamående pga höjdskillnaden som en del gjorde, skönt.

I fredags var jag hos doktorn och när jag kom hem var jag jätteorolig och trodde att jag var jättesjuk men bra kompisar som ser när man mår dåligt fick mig att ganska snabbt må bra igen. Insåg den dagen att jag varenda dag, sen jag började skolan här vaknat upp stressad över plugget. Det känns så jäkla trist då jag verkligen inte vill att mitt liv ska kretsa kring skolan.
Felix har idag som många andra dagar försökt få mig att plugga, även om han inte lyckades få mig att hitta motivationen idag måste jag erkänna att utan honom skulle jag pluggat betydligt under året.

the reader

Var nu inne på facebook efter ett ha kollat på the reader med Jenny, nog en av de bästa filmerna jag har sett! På facebook fick jag reda på att presenterna jag skickade med mamma till Sverige till Josse, Johanna och Cissi kommit fram. De verkade vara väldigt nöjda och det gör mig väldigt glad!


Sitter och tänker på hur det kommer vara när jag ser mina älskade kompisar i Sverige i juni. Glädjerus, känslosamt? Antagligen och jag måste erkänna att nu saknar jag de verkligen lite. Men saknaden är bra. Då vet man att man har folk och ting att komma hem till.

hejhopp

Senaste och f;rsta helgen p[ terminen blev lyckad. P[ fredagen drog vi till Junction som vilken annan fredagseftermiddag som vanligt, efter det stack jag och Jenny hem till Unn som bor utanf;r skolan d'r det redan var en del m'nniskor. Hon bor j'ttefint, som de flest v'sterl'nningar g;r h'r. Efter att vi lagat mat(vilket vi var m[nga som gjorde f;r f;rsta g[ngen, sen vi kom hit) och lekt lekar drog vi vidare till Simba Saloon. En klubb vi aldrig varit p[ f;rut d'r vi tr'ffade m]nga andra fr]n skolan. Kv'llen inneh;ll f;r min de mycket prat och skratt medan det var en relativt stor skala som var deppiga ;ver olika saker.

P[ l;rdagen chillade vi ganska mycket och kollade p[ Fried Red Tomatoes p[ kv'llen. Eftersom fredagsnatten inte inneh;ll mycket s;mn f;rs;kte jag l'gga mig tidigt s[ jag kunde plugga bra p[ s;ndagen. S;ndagen inneh;ll dock v'ldigt mycket drama och pluggandet blev visserligen av men inte i den m'ngd det borde ha blivit f;r att det inte skulle g[tt s[ d[ligt p[ provet i m[ndags. P[ s;ndagen gymmade jag 'ven f;r f;rsta g[ngen med Lovisa och Jenny, vi har alla sjuk tr'ningsv'rk och g[r runt som pingviner allihopa nu. Imorse gick vi morgonpromenad med k'ngorna och om en halvtimme ska jag nu ut och springa med l[ngsamma gruppen.

Anledningen till de konstiga bokst'verna 'r att vi sitter i biblioteket och anv'nder de station'ra datorerna.

fredag

Imorse gick jag likt igår upp tidigt med Siri, Klara och Anna för att ta en promenad och gå in kängorna inför Mt Kenya om tre veckor. Mina kängor är som kanske bekant för en del en av mina käraste ägodelar, jag blev väldigt lycklig när jag imorse tänkte att de kommer att ha upplevt mycket i sina dar. Först en stor dos landskap i Polen och nu en "bergsbestigning".
Igår åt jag efter lite pushande av Rickard äntligen min första (lite liten) normal portion med potatis och fisk. Nästa fredag har jag tid hos doktor Silverstein för att kolla om mina värden har att göra med (troligen) mitt stora håravfall.
Ikväll ska vi ev. till en ny klubb, the loft har lagts ner och vi vill se lite fler ställen. Simba saloon heter den och är i Lonely Planet omnämnd i båda Afrika och Kenya böckerna sen ett x antal år tillbaka. Tror det är ganska dyrt, men värt att testa.
Snart ska jag städa, plugga lite och sedan gå till Junction. Där ska vi bl.a. kolla på bantningspiller, vi är många som nu vill gå ner våra extra Kenyakilo. Men det känns lite risky att knapra, kanske bara ska träna och äta vetttigt. Ska i alla fall kolla upp det.
Har ju en ny mobil nu eftersom den andra fick sig ett dopp, den ligger och piper, mottar tomma sms och beter sig allmänt knasigt. Om det är någon vänlig själ som vill göra min dag genom att skicka en hälsning har jag dock samma nummer, +254 718 769 146.


Nairobi national park

När vi var på safari i National parken ville vi efteråt vara lite turistiga.

sista lovdagen

Igår kväll kom jag i säng jättesent, ca kl2 då bloggen tjaffsade med bilderna och klockan strax över nio väcks jag av att Jenny och Kicki står i dörröppningen, glad överraskning! Många timmar har alltså spenderats med att prata med bla de om hur det var i Sverige och kollat på Jennys enorma mängd svenskt godis och även en lax som hon fört in i landet. Så mina planer om att sista lovdagen beta av en del av mina enorma högar plugg gick åt stöpet. Jag tänkte gå och lägga mig för jag var så trött runt halv 8, men då skulle vi tydligen se på Tomten är far till alla barnen och under filmen vaknade jag till liv, den är ju skitkul! Anna blev förvånad att jag för en gångs skull inte somnade till en film. Efter det städade jag och Tobias tillsammans med Gustav hans rum, det var välbehövligt! Likaså duschen nu efter.

När Gustav äntligen kom hem från Junction efter många timmars väntan runt 9 kunde jag äntligen ladda på min mobil med lite cash och ringa Cissi för att säga grattis (Josse&Johanna är ju utomlands-ännu dyrare-huuh). Det var det värt! Hon verkade bli glatt överraskad och till min glada förvåning kom även Lollo och Tessan hem till henne precis så jag pratade lite med de alla och det var jättekul att få höra deras röster och lite kort om  hur de har det! 
PS, mamma, jag har tagit dagens dos tabl!

tre familjer och den rosa väskan

JAG VILL BÖRJA MED ATT GRATULERA MINA UNDERBARA VÄNNER DÄR HEMMA SOM REDAN HAR GÅTT OCH BLIVIT GAMLA. Mina älskade tvillingar fyllde 18 den 2a januari och Cissi var snabb på att göra detsamma, den 4e januari. Hoppas att ni har blivit ordentligt firade och att ni har ett bra lov. Jag tänker på er och hoppas att ni har det bättre än bäst där hemma i snögrottorna! (eftersom jag har fått en ny dator hit har jag bara "kenyabilderna" på den, då jag inte kunde föra över fler, så hade endast bilderna från sista kvällen tillsammans till förfogande, därav de halvtaskiga bilderna)
Josse snyggingen hade tydligen inte fastnat på bild med mig så hon fick stå själv denna gång=) När jag tänker på våra stunder innehåller de mycket mat från vår kära ICA luthis, många fina stunder har affären bidragit till! T.ex. alla stunder på bänken vid kassorna eller i vasaparken. Tänker även på våra roliga timmar på skridskor förra året. Mycket vi vill, men allt får vi inte till! 

Cissi kan alltid få en att skratta och även vi har haft många fina stunder, för att inte nämna alla våra stabbypromenader och failade stanrundor som slutade på BK eller något annat ställe som erbjuder något gott för en billig peng. Kommer du ihåg när vi var påskkärringar som små och när jag bjöd på champinjoner hos tvillingarna iförd en fin dräkt? 

Otroligt charmerande bild, Johanna vi har haft mycket roligt tillsammans, när vi slet genom att gnaga frukt på Nelins och när vi har gjort våra spontana cykelutflykter. Du är lika kul på fest som i er sköna soffa framför en seg film. Tänk vad mycket vi umgåtts och gjort tillsammans genom åren, de mesta är bra saker, när jag tänker på oss två lyckas jag dock alltid tyvärr bli påmind om vårt lilla misstag gentemot en kamrat i fyran? Men dåliga skar kan man lämna till det förflutna. 

Jag saknar er alla och insåg just att vi alla har haft otroligt roliga, fina, jobbiga, mysiga och sköna stunder tillsammans. Många tillfällen med alla de andra tjejerna, men vi hade även kul bara vi 4 på Rullsand för nån liten sommar sen.
GRATTIS BRUDAR! 

MIN JUL
Den 20e december landade mamma&Erik tillsammans med Rickard och Felix familjer. Vi överraskade de vid flygplatsen till deras förvåning, och visst blev de glada! Vi kastade oss in i taxibilarna och körde brorsorna och oss hit till skolan där jag sov med Erik, Rickard med hans tvillingbror David och Felix med sin lillebror Axel.
De första dagarna blev det lite fika på Java, brunch på skolan, ett flertal italienska middagar(oj, låter som vi endast käkade-gjorde vi dock mycket, lyx när föräldrarna är här så man har råd att käka mer än en halv Margarita ute), safari i nationalparken utanför stan, lite marknader och poolbad vid skolan. Bland annat. 
Inför safarin gick vi upp runt halv sju och jag, Rickard och Felix sov en del, vilket förvånade våra familjer. Visserligen sov väl brorsorna en del också. Men vi var dock vakna när vi fick se lejon och två olika rhinos vid två olika tillfällen. Att vi fick se rhinos gjorde att vi residents (dvs jag, Rickard och Felix) nu har sett the big five! 
Julafton firades först enskilt med familjerna då det blev små julklappsutdelningar. Väl på mammas guest house ringer pappa, 2a gången vi pratade i telefon under de 4 månaderna. Att höra röster man inte hört på så länge, som man hemma är så van att höra väcker så mycket minnen och känslor som man mer eller mindre glömt bort, känns det som. Det var känslosamt, men väldigt uppskattat. Sedan fikade vi på Java, därefter julklappsutdelning, jag gav bort lite Toy Market fynd, så som en tröja, en klocka och lite annat som jag tyckte var kul att ge bort. Jag fick body lotion, deodorant, strumpor - dvs sådant som är väldigt användbart med tråkigt att själv lägga pengar på. Kände mig väldigt mogen när jag blev glad för ett paket strumpor. Fick även lite prylar till den "nya" datorn och inför Mt Kenya. Till kvällen åkte vi till en finare restaurang vid namn Moon Flower där vi träffade Pettersson och Larsson (Rickard och Felix familjer), Fredrica Werners familj, Anja&hennes bror, Stefano&hans syster samt Anna Westerlund. Ett härligt gäng på 22 pers! Det slutade med dans på restaurangen till livemusiken och personalen verkade tycka att det var jättekul. 
På juldagen satt vi, de tre familjer oss på tåget för att tuffa fram genom Kenyas landskap över natten. Blandade känslor över tåget. VI hade dock skrämt upp de så tåget var way better than deras förväntningar, verkade det som iaf! På morgonen väcks jag tidigt, trots mina förvarningar om att tåget ALDRIG kommer i tid, de ska nämligen vara framme kl 7 på morgonen, när vi i höstas åkte till Mombasa kom vi fram halv ett. Våra mödrar började ringa runt och hade sig då de insåg att vi skulle missa vår buss (som jag, Rickard och Felix försökt få de att inse att de skulle bli ett problem om de bokade bussen till 8). Vi lyckades få en senare buss att vänta på oss och från tågstationen blev vi skjutsade till busstationen där en röd buss väntade. VI la in våra väskor och klev på bussen. Det första vi la märke till var alla kvinnor i burqa, bussen hade ingen luftkonditionering och vissa fönster gick inte att öppna och vissa gick inte att stänga. It's Africa man. Bussen skulle ta ca 7h om jag kommer ihåg rätt och efter ca 2 var vi halvvägs. Skumt, vi kissade på toaletter där vi stannade - jag behöver inte förklara detaljerna om toaletten med som vanligt var det hål och denna var även översvämmad.  Vi åkte en timme och sen började det skumpa. Det tog inte slut utan fortsatte resten av resan. Ett antal timmar alltså. Det gick då upp varför vi efter så kort tid hade kommit halvvägs på kartan - skillnaden på vägarna var markant. De flesta av oss ungdomar lyckades sova i alla fall. 
Framme vid hamnen tar vi ut väskorna som var fulla av damm. Den stora, hårda, rosa väskan som tillhörde Pettersson var inte ett undantag. Vi satt oss på en båt och pustade ut, föräldrarna var lite förvånade över bussresan och såg inte fram emot hemresan. 
Vi kom dock till paradiset, öppna människor. Jättemysigt hotell med alla dess balkonger - jag delade rum med Erik, Rickard & David, Felix & Axel. Det var trevligt faktiskt och vi åt middag tillsammans alla familjer varje kväll på hotellet där serveringen vid vissa tillfällen drog ut på tiden lite väl mycket, tyckte några. Stränderna var underbara och gatorna för åsnorna var väl en dryg meter breda - utöver huvudgatan där alla små shoppar var. 
Mycket sol, badande och lite shopping. Lite lam men ett trevligt nyår, trots att de inte lyckades servera oss efterrätt - vilket de meddelade när vi redan väntat i 35 min. 
Vi försökte ivrigt få tag i flygbiljetter hem till Nairobi för att slippa tåg och bussresan med trots flera besök hos resebyrån gick det inte vägen.  
När man väl var inställda på resan hem var den inte alls lika jobbig, när vi tog ut väskorna ur bussen, var de minst lika dammiga denna gång och väskorna luktade till och med fisk. Den stora, hårda, rosa väskan som tillhörde Pettersson var inte ett undantag. Någon fisklåda hade antagligen läkt - stora mängder. På tågresan hem kunde man på morgonen när det var ljust som vanligt se djur, så som impalas, zebror och bufflar, Marianne sa tidigare idag att hon hade mest reagerat "jaha, en zebra", hon förstod därmed hur vi kunde sova på safarin. Man vänjer sig med zebror på vägen, med skumpiga timmars långa bussresor, med hål till toaletter, att vara ofräsch och att ständigt få sitt tålamod prövat. Trots att jag vet att mamma upplevt mycket på alla sina resor i sitt liv tycker jag att det är kul att få uppleva sådana här saker tillsammans med familjen. Ett flertal gånger undrade jag dock hur pappa skulle reagerat och handlat - vore kul att få uppleva något liknande med dig!
Jag är väldigt nöjd med mitt jullov trots att jag inte är så utvilad som jag önskat inför rivstarten, men det är bara att kämpa på. 

RSS 2.0